С модерен компютърен томограф  от ново поколение Siemens Somatom go.AII“

...
С модерен компютърен томограф  от ново поколение Siemens Somatom go.AII“
Коментари Харесай

С нов модерен скенер диагностицират пациентите на МЦ-1

С съвременен компютърен томограф  от ново потомство „ Siemens Somatom go.AII “ разполага Медицински център-1 в Пловдив, който е част от верига лечебни заведения „ Медлайн “ и „ Централ Хоспитал “.

Отец Иван освети придобивката на тържественото разкриване и пожела на екипа да бъде все по този начин безрезервен към своите пациенти. Медицинската техника играе основна роля, само че е доста по-важно кой я ръководи, означи шефът доктор Янаки Янакиев.  



Това е нашият коледен подарък за болните и е в синхрон с политиката на центъра да бъде в крайник с най-съвременните технологии в областта на здравето, съобщи мениджърът Велина Михнева.

Новият скенер разрешава проучванията да се вършат с 40 % по-ниско лъчево натоварване спрямо досегашните системи, като в същото време облиците са с по-ниско равнище на звук и с по-висока пространствена резолюция, изясни началникът на Образна диагностика доктор Василка Алиманска. Тя посочи, че по-голямата експедитивност, съчетана с автоматизиран инжектор за аплициране на контрастна материя за увеличаване и възстановяване на облиците, редуцира процедурите. С него е допустимо да се изследват пациенти в доста тежко общо положение, които не могат да спомагат при осъществяване на проучването, като се реализират изображения без дихателни и двигателни артефакти. И не на последно място скенерът е по-щадящ за околната среда, уточни доктор Алиманска.



Стремим се да бъдем оптимално потребни на пациентите си, при които след последната коронавирус вълна все по-често диагностицираме злокачествени болести в напреднал етап, добави тя. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР